Fluodag

Tussen de herfst- en de krokusvakantie nemen we met onze school deel aan de verkeersactie “Helm Op Fluo Top”, waarbij we de kinderen willen stimuleren om zich in deze donkere periode extra zichtbaar te maken in het verkeer. Fluorescerende en reflecterende kledij is daar het middel bij uitstek voor.

Natuurlijk zijn fluokleuren ook gewoon leuk en vrolijk. Daarom organiseerden we op donderdag 15 december een heuse FLUODAG op school. Dat leverde tal van oogverblindende foto’s op én een flashy filmpje van het fluolied.

Onze afdeling Beervelde in fluo outfit:

Onze fluorescerende kleuters in Lochristi:

De leerlingen van de lagere afdeling Lochristi poseerden voor 2 klasfoto’s: een fluorescerende in het licht en een reflecterende in het donker. De kinderen die reflecterende stroken of figuren dragen, zijn goed zichtbaar in het donker omdat de flits van de camera net als autolichten die reflecterende stroken of figuren doet oplichten. Wie donker gekleed is en geen reflecterende kledij draagt, beseft bij het zien van de foto dat hij/zij bijna onzichtbaar is. Dat is dus hoe automobilisten jou zien als het donker is… of jou niet zien.

Tot slot zongen we ook het fluolied:

 

You may also like...