29 februari: Rare Disease Day


Op donderdag 29 februari is het Zeldzame Ziektendag, een dag die wereldwijd wordt erkend om bewustzijn te creëren voor mensen die leven met zeldzame aandoeningen.

Elke zeldzame aandoening komt per definitie niet veel voor. Maar wist je dat er meer dan 7.000 zeldzame aandoeningen bestaan waardoor ze gezamenlijk toch erg talrijk zijn? Ongeveer 6 tot 8% van de Belgen lijdt aan een zeldzame aandoening. Denk maar aan baby Pia die, dankzij de campagne van haar ouders, meer bekendheid aan de ziekte SMA heeft gegeven. Maar er zijn nog voorbeelden van zeldzame aandoeningen, zoals mucoviscidose, ALS en de ziekte van Huntington.

Dit jaar willen we de nadruk leggen op het belang van solidariteit en begrip door het thema “Deel je kleuren” te omarmen.

Zeldzame aandoeningen hebben een diepgaande impact op het leven van de persoon met de aandoening en zijn/haar/hun familie.
Daarom roepen RaDiOrg, de koepelvereniging voor patiëntenorganisaties, en het UZGent op om deze jaarlijkse campagne te ondersteunen door op 29 februari in de kleuren roze, blauw en/of groen naar school te gaan. Laten we samen een boodschap van begrip en solidariteit verspreiden.
Het gemeentehuis wordt vandaag verlicht in deze 3 kleuren.  Aangezien onze school 3 vestigingen telt, wordt elke vestiging in een kleur verlicht.

Meer informatie over zeldzame ziekten en de nationale campagne vind je op www.rarediseaseday.be

De kinderen krijgen vandaag uitleg waar deze dag voor staat en ze zullen ook activiteiten doen hieromtrent. Daarvan ziet u hieronder foto’s. Omdat er meer foto’s zijn dan we op deze pagina kunnen laten zien, kun je hier naar het volledige album gaan.

Omdat er meer foto’s zijn dan we op deze pagina kunnen laten zien, kun je hier naar het volledige album gaan.

You may also like...